ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΑΞΙΟΥ

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

Την Παρασκευή 30/10/2017 η Β τάξη του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη, στα πλαίσια των μαθημάτων της Βιολογίας και της Γεωλογίας-Γεωγραφίας,  στο φορέα Δέλτα –Αξιού στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης  και στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου .Την επίσκεψη διοργάνωσε η διδάσκουσα  καθηγήτρια Χατζηαυγέρη Ευγενία και είχε ως επιπλέον συνοδούς τις καθηγήτριες Μανώλη Ασημίνα , Καρύδα Πασχαλιά και Μόγκα Νικολέτα.

Σύμφωνα με κείμενο της μαθήτριας του Β2 Σ. Α. διαβάζουμε για την περιοχή:

Η περιοχή του<< Γ.Α.Λ.Α. >>παρουσιάζει ένα υπέροχο υδροβιότοπο, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα .Ειδικότερα σε αυτό ζουν δεκάδες είδη εντόμων και 1000 ζευγάρια πουλιών με συνολικό αριθμό  από 296 διαφορετικά είδη πουλιών να έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα .Οι εργαζόμενοι του φορέα θεωρούν την περιοχή ζωτικής σημασίας ,από το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην πόλη μας και ευκαιρία για έρευνα. Γιαυτό το λόγο η περιοχή έχει 4 ζώνες προστασίας και προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR……

Κάτι άλλο που μάθαμε είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με τη γεωργία , την κτηνοτροφία και την αλιεία .Αυτό επηρεάζει θετικά και αρνητικά την περιοχή και αλλάζει τη μορφή της. Όμως αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο άλλαξε η μορφή της .Άλλαξε η ροή του ποταμού Αξιού επειδή έγινε η μεταφορά του πριν από αρκετά χρόνια για να μην κλείσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες  , η καλή οργάνωση του φορέα και η εξαιρετική συμμετοχή των μαθητών μας , έδωσε στα παιδιά  τη δυνατότητα να δουν , να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν από κοντά την άγρια ζωή που υπάρχει στο εκπληκτικό οικοσύστημα ΔΙΠΛΑ μας.

IMG_4418 IMG_4433 IMG_4426φλαμιγκο IMG_4423 IMG_4420

 

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη στις 5/10/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με την Γ τάξη και με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών.

Συνοδός καθηγήτρια ήταν η Κα Ευγενία Χατζηαυγέρη και το σύνολο των μαθητών της Γ τάξης  του σχολείου μας που διδάσκεται την γαλλική γλώσσα, ως δεύτερη γλώσσα επιλογής.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά και με καλή διάθεση σε τέσσερα γλωσσικά εργαστήρια που αφορούσαν τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε δυο αίθουσες του Γαλλικού Ινστιτούτου και υπήρξε άριστη συνεργασία των μαθητών μας με τους ξενόγλωσσους εκπαιδευτές του προγράμματος.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 1ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 3

Οι παραπάνω εκπαιδευτικές δραστηριότητες βοηθούν τους μαθητές που διδάσκονται ξένες γλώσσες ν? ανοίξουν τους ορίζοντές τους ερχόμενοι σε άμεση- διαδραστική- επαφή με εκπαιδευτικά παιχνίδια και να μάθουν ψυχαγωγούμενοι μέσα από διαφορετικές εκπαιδευτικές διαδικασίες, παίζοντας, πόσο κοινές είναι οι ρίζες των ευρωπαϊκών γλωσσών.  Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι καθηγητές ξένων γλωσσών σε παρόμοιες δράσεις με τους μαθητές τους.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Στουγιαννίδου Ευτέρπη ΠΕ05

Στις 27/9/2017 μαθητές του Γερμανικού Τμήματος της Γ τάξης του σχολείου μας  επισκέφτηκαν  το Γερμανικό Ινστιτουτο G?the  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μέρας Γλωσσών και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που αφορούσαν στις γλώσσες. Με την ευκαιρία αυτή επισκέφτηκαν και το Λαογραφικό Μουσείο, όπου ξεναγηθήκαν στις διάφορες αίθουσες του κτιρίου,.
Συνοδοί καθηγητές Αθανασίου Χρυσούλα, Ζεβελάκη Μαρία, Πέτρου Σωτήριος
                                                                                            Η υπεύθυνη καθηγήτρια
                                                                                            Αθανασίου  Χρυσούλα ΠΕ07
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ1
Όλη η εξόρμηση έχει αναρτηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο :
Αναρτήθηκε από την κ.Μήλη Ελένη στις 3/10/2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής δημιουργήθηκε το ψηφιακό μας περιοδικό, με σκοπό να αναρτώνται οι απόψεις των μαθητών για θέματα που  αφορούν την ευρεία μαθητική κοινότητα.

Η  ηλεκτρονική διεύθυνση του ηλεκτρονικού σχολικού μας περιοδικού είναι:

http://schoolpress.sch.gr/pupilnews/

Επισκεφθείτε μας.

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη τις 30/5/2017

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning

Το σχολείο μας τη φετεινή σχολική χρονιά 2016-2017 συνεργάστηκε με το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning με θέμα: music and dance. Υπεύθυνες του προγράμματος οι κ. : Αθανασίου Χρ., Βούλτσιου Ευθυ., Μήλη Ελ. και Ζεβεκάκη Μ.

Από την επίσκεψη των μαθητών μας  στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης είναι το παρακάτω απόκομμα τοπικής εφημερίδας:

αρθρο απο Κρητη

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη

Βραδιά αποχαιρετισμού των μαθητών της Γ τάξης

Την Πέμπτη 8/6/2017  μεταξύ 19:00 και 22:00 πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των μαθητών της Γ τάξης στο χώρο του σχολείου, με dj τον Χ.Χ. Την βραδιά έντυσαν μουσικά παίζοντας αρμόνιο, κιθάρα, ποντιακή λύρα και οι μαθητές: Ου. Α. , Σ. Σ. & Π. Β. Το βίντεο,  που δημιουργήθηκε με την επίβλεψη της κ. Βούλτσιου, για τα τρία χρόνια εκπαίδευσης  των μαθητών μας στο σχολείο, παρουσιάζεται στην παρακάτω διεύθυνση: https://youtu.be/LQnGToJZQ6I

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου Γονέων που με διάθεση συνεργάστηκαν ώστε να εξασφαλίσουν  μία ευχάριστη βραδιά προσφέροντας σε κάθε ένα μαθητή του σχολείου μας από ένα σάντουϊτς και ένα χυμό. Ειδικά για τους μαθητές της Γ τάξης πρόσφεραν από ένα δέμα που περιείχε μία μπλούζα,  φωτογραφία ομαδική των περισσότερων συμμαθητών της Γ τάξης και ένα κείμενο αποχαιρετιστήριο από τη Διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου .

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη στις 14/6/2017

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

Καλημέρα σε όλους

Με το παρόν θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με το τέλος αυτής της εκπαιδευτικής χρονιάς τελειώνει και η θητεία μου στη θέση της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.

Όταν πριν δύο χρόνια διεκδίκησα τη θέση του Διευθυντή, το έκανα επειδή είχα κάποιο όραμα για τη λειτουργία του σχολείου, που αφορούσε τόσο στους μαθητές  όσο και στους εκπαιδευτικούς  αλλά και στην τοπική κοινωνία.  Ένα όραμα που είχε ως προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή όλων των μερών μιας εκπαιδευτικής κοινότητας.  Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, η διεκδίκηση τίτλων από μία ομάδα ποδοσφαίρου δεν πραγματοποιείται στηριζόμενη στις ικανότητες ενός μόνο παίκτη. Η εποχή των θρυλικών  Πελέ και  Μαραντόνα έχει περάσει και επιπλέον ποτέ δεν συμφώνησα με τέτοιες πρωτοβουλίες, ειδικά σε ένα ομαδικό αγώνισμα.

Για να υλοποιηθούν οι σκοποί λειτουργίας του σχολείου χρειάζεται να συνεργασθούν πολλοί «παίκτες» : Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος, ο Διευθυντής του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων ( ως σύνολο αλλά και ως μονάδα ο κάθε ένας χωριστά), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές, η φύλακας και η καθαρίστρια του σχολείου και σε περιπτώσεις ακόμη και οι Διευθυντές των γύρω σχολείων.

Ευχαριστώ όλους όσους από τους αναφερόμενους «παίκτες» συνέπλευσαν μαζί μου στην πορεία των δύο αυτών ετών. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες.

Επιστρέφω στα διδακτικά μου καθήκοντα αφήνοντας χώρο στο νέο Διευθυντή και ευχόμενη σ΄ αυτόν  να μπορέσει να προάγει το καλύτερο για το σχολείο.

Με εκτίμηση

Μήλη Ελένη

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ-ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Σήμερα Δευτέρα 12-6-2017 και ώρα 13:30 στο χώρο του σχολείου  ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων σχολικού έτους 2016-2017.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε τους ελέγχους   από το σχολείο μας  την Πέμπτη 15-6-2017 και έως 30/6/2017,  στις ώρες από 8:00 έως 14:00. Παράλληλα θα πραγματοποιείται και η εγγραφή του/της μαθητή/τριας για το νέο σχολικό έτος. Στο χώρο του σχολείου θα παραβρίσκονται μέλη του Συλλόγου  Γονέων για την τακτοποίηση της σχετικής οικονομικής εισφοράς.

Οι γονείς των μαθητών της Γ τάξης θα μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στην Α τάξη Λυκείου από τις 14/6/2017, έχοντας μαζί τους μία φωτογραφία του/της μαθητή/τριας και το αντίτιμο των δέκα ευρώ για τον Σύλλογο Γονέων του Λυκείου.

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18
Οι οδηγίες: http://didefth.gr/new/wp-content/uploads/epal-egrafi-mathiton-2017.pdf

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη στις 12/6/2107