Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning

Το σχολείο μας τη φετεινή σχολική χρονιά 2016-2017 συνεργάστηκε με το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning με θέμα: music and dance. Υπεύθυνες του προγράμματος οι κ. : Αθανασίου Χρ., Βούλτσιου Ευθυ., Μήλη Ελ. και Ζεβεκάκη Μ.

Από την επίσκεψη των μαθητών μας  στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης είναι το παρακάτω απόκομμα τοπικής εφημερίδας:

αρθρο απο Κρητη

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΞΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ

Το σχολείο μας  συνεργάστηκε τη φετινή χρονιά με το ΑΠΘ, φιλοξενώντας φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους στα μαθήματα της Ιστορίας Α? Γυμνασίου (κ. Μακρή) και σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα της Γ΄ Γυμνασίου (κ. Πέτρου). 

Στο μάθημα επίσης των Αγγλικών(με υπεύθυνη την κ. Λεμονίδου) και στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΕCEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εργάστηκαν στο σχολείο και συγκεκριμένα σε 2 τμήματα της Γ΄ τάξης και σε 1 της Β΄ τάξης, δυο φοιτητές από τη Γερμανία και τη Βοσνία επί 6 εβδομάδες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ανταλλαγή πληροφοριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών των φοιτητών και της Ελλάδας αλλά και εκπαίδευση των μαθητών στην ομαδοσυνεργατική μέθοδο και στην κατάλληλη χρήση πληροφοριακών συστημάτων.

Συνεργαζόμαστε επίσης συχνά με το Γαλλικό Ινστιτούτο καθώς και το G?theInstitutσε διάφορες δράσεις. Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε πέρσι με μαθητές της Β΄ Γυμνασίου το Γερμανικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της ημέρας των Γλωσσών και παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις. Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Γαλλικό Ινστιτούτο με παιδιά της Γαλλικής του σχολείου μας. Φέτος δεν καταφέραμε να πάμε, καθώς τηρείται κάποια προτεραιότητα με τα σχολεία.

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη (ΠΕ19-ΠΕ04) στις 19/5/2014