Ο ΚΑΒΑΦΗΣ….. ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Καθώς το 2013 ανακηρύχθηκε σαν έτος Καβάφη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την γέννησή του, ο κ. Κώστας Πουλής, καθηγητής μουσικής του σχολείου, μελοποίησε  το ποίημα «Ιθάκη», ώστε να παρουσιαστεί από την σχολική χορωδία σε εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή.
Έτσι στις __________ η σχολική χορωδία υπό την διεύθυνση του Κώστα Πουλή, τραγούδησε την «Ιθάκη» σε εκδήλωση για τον Καβάφη στο θέατρο Τσακίρης.
Στις _____________ παρουσιάστηκε την ημερίδα των συμβούλων φιλολογικών μαθημάτων στο 1ο Γ/σιο Σταυρούπολης και στις ___________ στην παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας στην αίθουσα εκδηλώσεων.
Επίσης η «Ιθάκη» αποτέλεσε την μουσική επένδυση στο βίντεο που προωθήθηκε από την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου: «Καλλιεργώ τη Γη μου ? Κάνω καλύτερη τη ζωή μου».

Τέλος η «Ιθάκη» τραγουδήθηκε στη γιορτή αποχαιρετισμού των τελειόφοιτων μαθητών μας στο τέλος του σχολικού έτους.

Αλλά και στην φετινή σχολική χρονιά 2013-14, η «Ιθάκη» τραγουδήθηκε κατά την συμμετοχή του σχολείου μας στις 7/4/2014 στο φεστιβάλ παιδείας που έγινε στο θέατρο Τσακίρης.

Η μελοποίηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα οι μαθητές, όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στην σχολική χορωδία, αλλά και οι υπόλοιποι που άκουσαν την «Ιθάκη» τραγουδισμένη, να αποστηθίσουν το υπέροχο αυτό ποίημα και να κάνουν έτσι κτήμα τους τα σημαντικότατα μηνύματά του.

Αναρτήθηκε από Μήλη Ελένη (ΠΕ19-ΠΕ04) στις 19/5/2014